6 ganduri pentru a oferi un Continut mai de calitate pentru situl tau

Checklist Copywriting, Originalitate si Descrieri in Continutul online

Daca lansam un magazin online(un grad scazut de continut si originalitate), vom fi sfatuiti de marketing ca in paralel sa avem o activitate de publishing (gen blogging sau expert), care prin calitatea continutului si originalitatea lui ne va propulsa. Vrem, nu vrem, tot suntem indemnati sa devenim sau sa angajam « scriitori online ».

Informatiile sunt Calde si Reci – cele “calde” au Informatie cu viata scurta si in care calitatea intregii informatii sta deseori in TITLU.. Cerintele nu sunt deosebite decat cele supuse standard Motorului de Cautare, care sa poata clasifica informatia corect. Cele “reci” au Informatie persistenta, valabila mai multe luni/ani, regula fiind : cu cat Continutul este mai bun, cu atat mai bine pentru Cititori si Motor. Putem incadra strategia de Copywritting Content mai bine daca:

1. Situl meu are informatie Calda sau Rece ? In ce proportii ?

Organizam situl (mai ales daca este un publisher pur sange) dupa un heatmap, clasificand informatia in Calda si Rece. Masura informatiei « reci » ne va da efortul de publishing care trebuie depus, orginalitatea acestuia si cantitatea de continut.

2. Informatia Calda – o preiau sau nu ?

Informatia calda se preia sau se produce. Pentru o audienta foarte mare este recomandat sa fii « sursa » informatiei calde, sa fii cel care produci efectul wow. Siturile mici nu au aceasta capacitate si rezolvarea poate veni fie din decizia de a nu folosi acest tip de informatie, fie preluata din servicii specializate platite.

3. Daca o preiau, care sunt Metodele (Agregat, Curated, Citate, Scanate, etc) si Izvoarele (de la cine, in ce conditii)

Informatia are nevoie de Metoda pentru a fi clasificata rapid. Pentru a agrega informatie trebuie sa identificam si sa clasificam sursele, asemenea pentru continut moderat. Sursele informatiei pot veni din print, din ziare si reviste. Toate aceste surse curg informatia catre o structura déjà predefinita de noi, dupa o metoda care o definim. Aceasta poate contine : Principiile de IN/OUT, ce intra si ce este respins, Principiile de referinta (la noi sau referire externa), metoda de imbogatire a continutului (adaugam poze, formatam texte, facem linkuri, etc).

4. Informatia Rece sunt obligat sa o produc. Arhitectura Sistemul 123

Un Capitol, Douazeci de Variante si Trei Raspunsuri. Sunt mai multi care propun sisteme similare, nu eu am inventat acest model, doar ca l-am gasit foarte usor de inteles si implementat. Timpul de executie este de circa o saptamana dupa care sistemul poate servi cativa ani buni. Se aleg cateva Subiecte MARI care urmeaza sa le tratam, la fiecare sunt douazeci de Aspecte importante si fiecare poate genera cel putin trei raspunsuri expert. Asa a fost scris si acest material.

5. Impartit informatia originala pe medii: Scris, Audio, Video, Imagine

Continut si Original se aplica textelor, pozelor, filmelor, vorbelor. Cald si Rece de asemenea. Refacem procesul gandirii pe care am validat-o pentru scris si urmarim si celelalte subiecte.

6. Monitorizare preluarea continutului propriu preluat de altii si impunerea regulilor proprii fata de asta. Folositi Copyscape si Google Alerts

Ne deranjeaza sau nu sa ne fie preluat continutul ? Vrem sa fie preluat partial si sa fi citati ? Ne suparam daca ne ia cineva pozele ? Cum ii contracaram sau … cum ii incurajam ? Cum aflam daca cineva a facut-o ? Este un set de intrebari legitim care ne scuteste ulterior de emotiile lui « daca ».

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...