6 idei pentru a avea un Suflu mai puternic in Creativitatea online

Checklist Stimularea Creativitatii pentru generarea de Continut

Am decis ca vreau sa fiu mai creativ in munca care o fac online eu si angajatii mei. Pot sa fac un miniplan pentru a ii da un cadru in care sa se manifeste ?

A. Da scurte raspunsuri la intrebarea « cat de creativ » imi doresc sa fiu. Putin mai, Mult mai, Foarte … De fapt ne definim ce inseamna creativ pentru noi. Este posibil sa luam decizia pentru ca utilizatorii sa ne perceapa mai creativi si sa ii inrtebam pe ei. Poate vrem sa agasam concurenta sau sa agitam opinia publica. Pentru inceput este bine sa avem o idee. Si sa nu uitam ca o data pornit pe acelasi drum nu putem sa scadem pe parcurs, pentru ca o sa scada Calitatea perceptiei noastre.

B. Stabileste IGIENA Creativitatii

Tot personalul implicat in activitati creative este incurajat sa aiba o igiena a acesteia. Somn bun, Mancare buna, Miscare. Exista o imagine (mai degraba reala) a oamenilor care stau intepeniti la computere ore in sir, cu ochii rosii de la ecrane si nesomn, care lucreaza non stop in presiune si contra-cronometru, care mananca pizza la comanda cand le e foame si le este greu sa isi gaseasca mouse-ul printre cutii. Ei bine, nu asa arata o firma care este creativa nici macar pe termen mediu.

C. Favorizeaza Izvoarelor Creativitatii

Cel mai mare « miscator » al ideilor este Informatia inedita, urmata de schimbul de idei. O biblioteca cu carti si reviste, urmarirea unor filme recomandata si nu « la moda », muzica, concerte, intalniri, dezbateri – intr-un cuvant foarte multa activitate CULTURALA (acumulare) si SOCIALA (schimb)

D. Pune masuri ale Creativitatii

Corect ar fi « o masura a exprimarii creativitatii ». Sunt utilizatorii ai multumiti ? (daca nu ii intrebi nu e sigur ca se vor exprima). Esti TU mai multumit ? Ai auzit pe cineva ca spune « am folosit modelul tau pentru ca mi s-a parut foarte interesant »(anul asta, 2016, am fost magulit de doua ori cu astfel de afirmatii pentru niste produse din 2008 si 2010, pacat ca nu am inrtebat la timp J)

E. Fa rost de un Mentor creativ

Nu cautati un celebru « guru » foarte celebru, este posibil ca nu va avea timp. Insa o persoana care are abilitati de transmitere, are timp si cel mai important, este acceptata ca fiind interesanta, va reusi sa transmita repede Suflul. In design nu ai nevoie neaparat de cel mai bun profesor de la Arhiectura ci de un bun prieten care deseneaza benzi desenate si e capabil sa faca o mica prezentare despre perspective.

F. Pune in practica ce iti trece prin cap

Da un sens real a ceea ce iti trece prin minte. Visezi sa faci descrieri amuzante ? Fa cateva sa vezi daca iti ies. Vrei poze care sa exprime mai bine folosinta ? Pune o casca pe cap si rolele in picioare ca sa demonstrezi ca poti vinde mai bine genunchere.

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...