6 pasi esentiali in organizarea activitatii de Continut Online

Checklist Activitatea de Content Management

1. Împărțirea informației după tipologia CEDAC și conștientizarea rolurilor care trebuie jucate: Creator, Editor, Distribuitor, Administrator, Consumator
Continutul Online are 5 unghiuri din care trebuie privit – de la creator la utilizator, prin aspectele celor care il editeaza, actualizeaza si decid unde acesta devine vizibil. Fiecare ipostaza trebuie tratata separat intr-un scenariu de catre posesorul afacerii online, ca sa poata raspunde la 2)

2. Pentagrama întrebărilor de Content
Pentru fiecare ipostaza trebuie puse intrebarile Ce Unde Cine Cand Unde si raspuns la fiecare, pentru clarificarea si fluidizarea sistemului. Partea buna este ca o data facut, aceste raspunsuri vor ghida afacerea online in existenta ei.

3. Determinat abilitățile pentru fiecare punct din strategia CEDAC
Nu oricine poate face ipostazele (poate in afara de bloggeri cu abilitati tehnice). Unde nu ne pricepem fie invatam, fie externalizam.

4. Alocarea resurselor după capabilitățile de a le produce Intern sau Extern
Resursele se traduc in timp, munca si bani. Fiecare este substituibila de celelalte, asa ca pentru fiecare trebuie alocate resursele potrivite. Degeaba avem buni editori daca nu au ce continut sa editeze.

5. Alese uneltele cu care se produce și manipulează informația
Uneltele reprezinta colectia de ajutoare cu care se face continutul. Consumabile, aparatura, software, proprietate intelectuala – lista cuprinde tot acest Univers.

6. Desenată dinamica informației pentru cel puțin următoarele 12 luni
Continutul fara strategie risca sa se dilueze, bazandu-ne doar pe logica motoarelor de cautare. Constanta, consistenta si tenacitatea actiunii sta in planul antreprenorial, care este gandit cu un an in avans.

downloadeaza Checklistul Activitatii de Content Management

This slideshow requires JavaScript.

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...