Comertul online in USA scade (2009)

In 1999 incepea un proces care s-a sfarsit destul de usturator in 2003, numit “falimentul dot-com-urilor”. In esenta a fost vorba de multi bani investiti intr-un domeniu care nu a putut sa tina pasul. Si a fost vorba de un faliment din cauza ratelor mici de crestere. In 2009 regasim ratele mici de crestere intr-un alt domeniu, care teoretic este foarte bine organizat : comertul electronic. Rate de crestere doar de 6% arata ingrijorator. Produsele care se vand si-au schimbat locul in preferintele consumatorilor. Evident, e vorba de piata USA, insa multe din aceste tendinte sunt internationale si nu tin cont numai de specificitatea americanilor.

Doua grafice care ne arata : Comertul electronic atinge maturitatea si creste organic de acum inainte. IT-ul nu mai vinde si revin in top produsele destinate oamenilor.

2

1sursa : EMarketer

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...