Despre Proiect

Proiectul studierii magazinelor online din Romania a inceput in anul 2004, in urma unui dialog cu o firma germana care dorea sa vanda platforme de comert electronic in Romania. Practic nu am putut sa raspund la intrebare si m-am apucat sa numar” – Claudiu Gamulescu

Proiectul s-a transformat incet, pe masura scurgerii timpului, in studiu, si in mod firesc in anul 2008, inainte de a implini 5 ani a primit si un nume, si anume SNEC – Studiul National de Comert Electronic.

Metodologia s-a schimbat an de an. Am pornit initial cu indexarea magazinelor online din Romania (numar). A urmat clasificarea lor pe domenii de activitate, apoi clasificarea pe platforme, pe tehnologii, geografica, nomenclator de produse. In 2010 a fost introdus si studiul pe utilizatori, inscrierea automata, acordarea de premii. Unul din indicatorii noi importanti a devenit calcularea ratei de falimente de magazine online … o adevarata aventura ! De doua ori am participat cu datele in proiecte comandate de Ministerul Tehnologiei si Informatiilor si ne place sa credem ca am furnizat o imagine buna si de sustinut pentru comertul electronic autohton.

Inapoi in 2010, in urma discutiilor cu Adrian Zamfira, am imaginat un sistem bazat pe algoritmi, inteligenta artificala si multe baze de date conexe al caror rezultat sa fie BI – business intelligence. Incepand cu anul 2013 demaram ceea ce numim “SNEC – Studiul Continuu”, prima editie (2013-2015) . Un produs care va depasi granitele Romaniei, cu o ambitie de a indexa informatiile referitoare la comertul electronic european.

Date referitoare la fiecare an si un mic raport veti gasi pe paginile aferente fiecarui an de studiu in Romania.