“EQ” – Carte despre Project Management in Comert Electronic

Book-Cover

EQ

Book-Cover

Ghid in project management pentru magazinele online. Versiunea disponibila in limba româna;

prescurtare de la “Ecomerce Quotient”, coeficient care reprezinta abilitatea unei persoane de a face afaceri online

Inca din 2012 am avut in plan sa pun in scris cateva din practicile exersate de-a lungul anilor ca si consultant in domeniul Comertului Electronic. In 2015 s-a produs declicul in urma unui training bun despre cum sa scrii o carte profesionala. Mi-am dat seama ca aveam informatia insa imi lipsea metoda. Sunt 1000 de metode disponibile si oricare dintre ele este buna cu conditia sa fie aplicata. Asa ca m-am hotarat sa imi ordonez ideile asfel incat sa reiasa o buna-practica, o metoda care o prezint cu titlul de recomandare. Rezultatul se numeste EQ. Intrebarea este tu ce EQ ai ?

O sa consider acest demers de succes daca dupa lectura materialului o sa ramaneti cu cel putin o idee buna care sa o aplicati in magazinul vostru online. Daca sunt doua sau trei, o sa ma consider privilegiat.

Demersul EQ : Materialul este structurat mai detaliat in 10 eBooks care vor fi disponibile spre download gratuit, fiecare pe cate un subiect de interes : Analiza, Magazinul, Vanzarea, Continutul, Furnizorii, Marketingul, Fidelizarea, Post-Vanzare, Logistica si Servicii. Esenta continutului va fi disponibila intr-o carte publicata la mijlocului lui 2016. Subiectele detaliate se pot regasi sub forma de articole pe blog, organizate sub aceeasi structura. Majoritatea materialelor se regasesc si sub forma Video (pastile de 60 de secunde) si Audio (Podcast), pentru cei care consuma alte medii decat scrisul. Toata informatia este disponbila si intr-un spatiu Cloud cu acces restrictionat, dar unde sunt fisierele excel pentru calculul si masurarea intregii activitati.

Proiectul EQ face parte dintr-un program amplu care se numeste SNEC – Studiul National de E-Commerce, un proiect inceput in 2005 si care si-a propus monitorizarea magazinelor online din Romania si a categoriilor de produse pe care acestea le vand. Proiectul a evoluat de la monitorizare manuala la un proces continuu de data mining, , big data, algoritmare avansata, fiind in momentul de fata singurul produs capabil sa faca analize cross pe piata de e-commerce din Romania in materie de produse, pachete de produse sau branduri, organizate geografic, pe tehnologii sau alte criterii. Romania este proiectul-pilot, pentru ca din 2016 vom actiona pe piata europeana, unde provocarea este un spatiu gigant cu 24 de limbi distincte se dovedeste.

Multumesc pentru atentia care ne-o acordati si reamintesc modul in care puteti ramane in contact cu noi :

Pentru a obtine eBook-urile in ordinea lansarii lor : inscriere
Pentru a obtine eBook-urile selectiv – mail la claudiu@gamulescu.ro, cu capitolul dorit
Pentru a obtine cartea publicata – deocamdata indisponibil
Pentru articole, urmariti blogul SNEC
Exista materiale organizate sub titulatura 1000 de ponturi in eCommerce
Pentru a urmari materialele video : Canal Youtube  si selectia de Video din blog 
Pentru a urmari materialele audio : in cadrul articolelor sunt incluse unde este cazul si podcasturile, sunt marcate in 1000 ponturi
Materialele Audio-Video pot fi obtinute si sub forma de colectie DVD sau colectie organizata in streaming cloud (acces indisponibil pentru moment).

In plus sunt canalele Social Media : Facebook, Twitter,  Linkedin, Google+, Pinterest

Ma numesc Claudiu Gamulescu si ma puteti contacta la
claudiu.gamulescu.ro
le-claude.fr
facebook.com/claudiu.gamulescu
twitter.com/gamulescu