Gestionarea activitatii de Content Management

Gestionarea activitatii de Content Management

audio-icon video-icon.png pdf-icon checklist-icon

Managementul de Conținut este o colecție de procese și tehnologii în care se exprimă stocarea, gestionarea și publicarea informației digitale de ORICE formă, pe ORICE support . Când ne referim la computere și internet tindem să îi spunem “Conținut Digital” sau pur și simplu “Content” în limba engleză. CONTENT-ul ca și concept, se schimbă din prisma unghiului sub care este privit – ca și consumator sau ca organizație care îl gestionează (mă refer mai ales la tipologia sitului web care furnizează informația).

Se spune că americanii au lucrat 20 de ani la elaborarea unui stilou cu cerneală antigravitațională cu care astronauții lor să scrie în spațiu. Rușii au folosit un creion. De fiecare dată când mă gândesc la Content Management (CM) îmi vine în minte această glumă pentru a înțelege cele două fațete ale Conținutului: una elaborată și perfecționată pe termen lung și una funcțională.

Clasificarea este importantă pentru că deseori ne punem în postura de a face TOATE rolurile amestecat, fără să oferim reflecția necesară abilităților fiecăruia. Sunt 5 ipostaze principale: Creator, Editor, Distribuitor, Administrator, Consumator [CEDAC]. Între fiecare două din ele, întocmai ca la culorile curcubeului, se află încă câte un post. (Artist) Creator (Copywriter) Editor (Web Admin) Distribuitor (Web Master) Administrator (Contributor) Consumator (Social Comentator). Majoritatea oamenilor se află la capătul din dreapta, adică Utilizatori și Comentatori în Social Media.

CONTENT-ul este suma elementelor de Creație (originale sau adaptate), Editare (adaptarea mesajului la mediu , traducere, stilizare, paragrafare, corectură), Publicare sau Distribuție (afișarea publică pe un suport digital, de obicei un site web), Administrare (organizare și paza informațiilor, stocare logică pe servere și accesare prin softuri specializate), Utilizare (consumatori, vizitatori, clienți, cititori, jucători, etc).

Cea mai mare provocare pentru tine este planificarea în DINAMICĂ a Conținutului sub toate aspectele sale de mai sus: Are cine să îl producă? Are cine să îl editeze? Cine și unde se distribuie să fie vizibil? Cine îl administrează? Este îndeajuns de atractiv să fie consumat repetat? În această pentagramă de întrebări trebuie aruncată orice inițiativă.

Teoretic , în secunda de față, există deja TOATĂ informația de care cineva are nevoie într-o viață (sau mai bine zis o sută de vieți), uploadata în milioanele de servere online. Asta nu împiedică Omenirea să producă ZILNIC încă o replică a unei mari părți din această informație-și nimic nu pare să o oprească (poate doar sfârșitul energiei pentru servere). Nevoia de rafinare a informației duce la o calitate mai bună în timp. Artiștii informației doar așa se pot impune, prin Reinventare continuă. STANDARDIZAREA modului de livrare al Informației Web este o consecință uimitoare a întâlnirii constante dintre Creatorii și Consumatorii de Informație. Standardizarea a reușit să facă Internetul mai frumos, mai clar, mai ordonat, mai limpede.

Milioane de tutoriale stau mărturie online despre bune practici. Tot ceea ce accesăm zilnic ca și Conținut Digital este supus acestei Standardizări care și ea-din fericire-cunoaște Revoluții dese. Pentru Editare există un standard al modului în care articolele trebuie scrise, subliniate frazele importante, numărul de caractere optim, frazeologia, tipologia textului, tipologia produselor vândute online, a pozelor și filmelor. Pentru Distribuție, există siturile de informare, siturile de comerț electronic, siturile de interacțiune, toate conținând standarde de distribuție ale informației. Pentru un produs vândut online, avem neapărat poze, descriere, încadrare, utilizare, film video, comentariile celor care au cumpărat, posibilitatea să îl adaug în coș și să îl plătesc, alerte de preț. În Administrare există obligativitatea să pot edita orice parte a Conținutului. Pentru sistemele de distribuție a informației personale (Bloguri) este suficient să deschidem modulul de administrare de la WordPress că să înțelegem( 50% din siturile lumii îl folosesc ca standard).

Ca orice bun gospodar, înainte de a ne apuca de treabă, ne verificăm uneltele. Dacă nu o facem, de multe ori cădem în Capcana Paraliziei-Instrumentelor, atribuind greșit atenția necesară creației de conținut altor roluri din cadrul proiectului. Am auzit de multe ori “nu pot să vând până nu am un magazin online” (serios?) sau “nu scriu acum nimic până nu este sus designul cel nou” (serios…) sau “nu pun încă filmele pentru că nu am sistemul MEU de streaming video funcțional” (ah, da, e serios!). Fiecare rol are instrumentele sale iar lipsa unuia sau mai multora niciodată nu este CRITICĂ pentru Sistem – poate doar în cazul în care condiția este Creația originală pe un fond major de lipsa de imaginație. Dar … toată lumea a văzut Ratatouille și știe că “Anyone can cook”.

Creația-încă de la școală facem exerciții de compuneri, și ORICINE poate să scrie un articol; unii mai bine, unii mai puțin bine (literar-artistic). Dacă e vorba de o schemă electrică nimeni nu așteaptă decât desenul, care poate fi făcut cu creionul pe hârtie. Că unelte pentru creație dispunem de o gamă largă: mouse, tastatură, foaie de hârtie, stilou electronic sau normal, scannere. Editarea>frumos-ul are norme, e standardizat. O singură zi de cercetare transformă un neofit într-un expert al modului de prezentarea informației. Contează mult talentul și mai ales volumul de muncă. Unelte pentru editare: programe software de tip office, editare imagine, video, montaj, creioane colorate, hyperlinking. Administare>există mii de așa numite CMS (Sisteme de Management al Informației). Unelte pentru administrare: un CMS, un server de stocare. Toate aceste instrumente de mai sus au o utilizare gratuită sau condiționată. Atenție mare ! Se spune în Internet ca dacă produsul este gratuit, Produsul ești chiar TU. (dintre uneltele curente pentru utilizatori aș menționa: Conturi, Avatare, Profile, Liste Personale, Grupuri.)


Ponturi in e-commerce

Download eBook E-Commerce in Romania Ponturi in E-Commerce Download eBook Download eBook

Publicitate Parteneri

vrei ca reclama ta sa fie prezenta aici ? mail la claudiu at gamulescu punct ro
Underclick, Strategie si Marketing

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...