Magazin Online de Pescuit: Fisela.ro

Fisela.ro este unul din magazinele care folosesc platforma noastra de e-Commerce. Ionut este probabil cel mai tenace proprietar de magazin online care l-am intalnit pana in prezent. Interviul de mai jos este luat in 2008, cu prilejul implinirii a trei ani de la lansarea magazinului.
Magazin online de pescuit

 

Underclick : Bine te-am gasit! Spune-mi esti mai batran doar cu 3 ani fata de cand ai inceput magazinul sau sunt mai multi ? 🙂
Ionut Andrei (Fisela) : Cu siguranta mai multi. 3 ani online, intr-un business de nisa, inseamna poate dublu intr-unul deja cunoscut, palpabil…

Underclick : Ideea de pescuit, de articole sportive, de aventura … de unde a venit si cum a evoluat ? Si de unde atata incredere in online ?
Ionut Andrei (Fisela) : Dintr-o pura intamplare. La rugamintea unui prieten, am redesenat, reorganizat si reconstruit unul dintre site-urile de pescuit de success din anii 2003-2005. El a fost cel care mi-a facut propunerea preluarii magazinului atasat site-ului in cauza. Era un Oscommerce cu 5 produse in el. 🙂 Si ca sa folosesc o expresie din pescuit, am muscat. Pescuitul in sine este o aventura, esenta lui localizand-ul in mijlocul naturii. In rest … sunt pescar din tata in fiu. In ceea ce priveste increderea in online, vine din multe surse. Inchipuie-ti ca in SUA, bussiness -ul de pescuit si tot ce il incojoara, oscileaza intre locurile 4-6 ca TO in ultimii 20 de ani . De multe ori in fata farmaceuticelor. Principalii jucatori vand 10-20% online. Asta spune totul. In Romania a fost munca de pionierat. Sa convingi, sa explici, sa probezi cele spuse … O aventura.

Underclick : Relatia ta cu furnizorii in decursul timpului a fost una normala? A inteles cineva de la inceput ca poti vinde acele de pescuit si pe Internet ? Vad ca ati trecut de 4100 de produse si va indreptati catre 8100 la anul.
Ionut Andrei (Fisela) : Relatia cu furnizorii am construit-o pas cu pas. Intai prezentare, apoi detaliere urmata de mici dovezi care au solidificat numele si increderea acordata lui. Pot spune ca de-a lungul unui an am fost in perioada de de proba.  Lumea nu a inteles ce vindem in pricipiu. Si cum poti cumpara ‘orice’ pentru pescuit. Pescarul are nevoie sa simta, sa atinga, sa probeze.
Prin consultanta, incet, am izolat aces tip de neincredere. Acum suntem sunati sa ni se ceara parerea, indiferent daca se cumpara de la noi sau nu. Ca fapt divers, primele sase luni am fost intrebati daca vindem si rame si viermi.  18 luni am sustinut o campanie ce avea ca motto “Nu vindem momeala vie. In rest …”. Dupa totul a devenit mai usor.

Underclick : Sunteti 6 “bucati” la magazin acum. Personal mi se pare o realizare foarte buna pentru un business in comertul electronic romanesc. 11 are o echipa de fotbal. Una de pescuit are …
Ionut Andrei (Fisela) : Suntem sase dupa trei ani. Fisela este o afacere facuta cu pasiune, din pasiune, in ritm normal, fara investitii majore. Am inceput cu 3000 de euro. In mod cert la anul vom fi mai multi.  Echipa de pescuit este definita de tipul de pescuit pe care il practici. De cele mai multe ori insa este formata din numarul de prieteni disponibili pentru o partida. Spre exemplu, pe 1 august plec in Delta. Suntem 12.

Underclick : Nu vreau cifre pentru ca e evident ca ele sunt pozitive daca afacerea creste. Insa ai vreun tel propus pentru viitor ? Tip 1 milion de Euro cifra de afaceri anuala ? Cand ?
Ionut Andrei (Fisela) : 1 milion. 2009.

Underclick : O ultima intrebare – unde trebuie sa fii mai conectat sa reusesti ? Pe Internet sau in retail ? Sau pur si simplu tine de incapatanarea antreprenorului ?
Ionut Andrei (Fisela) : Peste tot. Informatia si bagajul de cunostiinte sunt capitale, indiferent de mediul in care activezi. Tot ce inveti offline transpui mai bine sau mai rau, online. Multi reusesc, multi nu. Este usor sa legi un ac sau sa montezi o lanseta. Daca poti sa si descrii asta, atunci ai si sansa sai poti vinde.

Underclick : Multumim mult si iti dorim succes in continuare. Imi permit o definitie ca la REBUS … “Magazin online de … agatzat”. Bafta !
Ionut Andrei (Fisela) : Si eu iti multumesc. Merci si de Bafta – sa stii ca nu sunt superstitios. Catch & Release.

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...