1000 de Ponturi in E-Commerce

Pentru o viziune coerenta de ansamblu asupra articolelor de mai jos va invitam sa descarcati gratuit e-BookulE-Commerce 112” sau sa cumparati varianta scrisa de aici.

Pontul 1 (Analiza Afacerilor) – Costul Tranzactional [sound]
Pretul de achizitie unui produs este influentat de costul tranzactiei. Analizeaza unde poti da valoare afacerii online prin prisma acestui cost.

Pontul 2 (Analiza Afacerilor) – Care sunt limitele utilizatorului [sound]
Utilizatorul este franat de capacitatea sa rationala, de calitatea informatiei care o are si de doza de oportunism aflata la indemana. Vezi cum sunt utilizatorii tai.

Pontul 3 (Marketing) – Relatia intre costul final si branding [sound]
Cu cat magazinul online se aflat situat mai spre stanga in lantul livrarii produselor, cu atat eforturile lui de branding vor fi mai mari.

Pontul 4 (Comunicare) Cadrul comunicarii [sound]
Comunicarea cu clientul magazinului online trebuie sa raspunda la intrebarea “cat de mult e prea mult” si sa fie degajata, ca de la vanzator profesionist la client prieten.

Pontul 5 (Analiza Afacerilor) – Efectul retelelor [sound]
Puterea unui magazin sta in reteaua formata din clientii sai. Pentru a iti crea aceasta retea trebuie sa ai cel putin un produs-stea care sa il comercializezi doar tu.

Pontul 6 (Magazinul Online) – Regula celor 3C [sound]
Regula celor 3C este “Regula de Aur” a comerțului electronic. Și înainte de a vinde online, poate că e bine să fiți și un bun cumpărător online, că să înțelegi complet experiența din propria perspectivă.

Pontul 7 (Marketing) Marketingul Online [sound]
Marketingul online se face prin toate acțiunile întreprinse pe Internet de tine, angajații tăi, admiratorii și dușmanii tăi.

Pontul 8 (Marketing) Masura proprie in marketing-ul online [sound] [video]
In marketingul online vei lua intotdeauna cea mai buna oferta la momentul actual, nu cea de ieri, nu cea de mâine. Analiza o faci pe loc, prin validarea sistemului propriu de masura.

Pontul 9 (Servicii Post-Vanzare) – Chestionarul de satisfactie [sound]
Nu pune niciodata mai multe intrebari decat este nevoie in chestionarul de satisfactie. Trimite-le doar celor care au interactionat cu magazinul, nu intregii populatii.

Pontul 10 (Servicii pentru Magazine) – Alegerea transportatorului [sound]
Transportatorul este elementul cheie in trecerea de la online la real, prin livrarea fizica. El este partenerul de discutii zilnic si unul din elementele de competitivitate. Alege cu grija !

Pontul 11 (Servicii Post-Vanzare) – Relatii cu clientii in Comertul Electronic [sound]
Relatia cu clientii nu trebuie deloc neglijata  pentru ca este “firul rosu” cu CLIENTUL, detinatorul de bani, plasatorul viitoarei comenzi, cel care te recomanda celorlalti clienti.

Pontul 12 (Analiza Afacerilor) – Modele de Business Online [sound]
Comertul Online este probabil prima activitate practicata dupa ce inventia internetului a patruns in mediul civil. Primul banner internet e posibil sa fi avut mesajul “cumpara”.

Pontul 13 (Marketing) – Scorul de calitate [sound]
O reclama bine scrisa , atractiv, in limba care trebuie, care directeaza catre o pagina de calitate va obtine un scor bun pe care il va imbunatati in timp.

Pontul 14 (Servicii pentru Magazine) – IN BOX Marketing in eCommerce  [sound]
Fiecare pachet livrat inseamna o noua interactiune cu clientul tau, o noua “conversatie”, in urma careia imaginea brandului tau se va schimba, evident in bine, daca aveti grija la aceste detalii.

Pontul 15 (Info eCommerce) – Marcile de incredere  [sound]
Marca de incredere este acel lucru care  certifica vizitatorilor legitimitatea unui website, cu  efect pozitiv in diminuarea ratei de abandon a cosului de cumparaturi in magazin.

Pontul 16 (Servicii Post-Vanzare) – Garantii si politica de retur  [sound]
Politica si Mecanismul de Retur pentru un magazin online este ca artele martiale Ju-Jitsu, se foloseste la maxim forta clientului pentru obtinere de beneficii si nu de pierderi.

Pontul 17 (Servicii Post-Vanzare) – Strategia “Pure Player”  [sound]
Politica si Mecanismul de Retur pentru un magazin online este ca artele martiale Ju-Jitsu, se foloseste la maxim forta clientului pentru obtinere de beneficii si nu de pierderi.

Pontul 18 (Marketing) – Alegerea numelui si a designului  [sound]
Memorabilitatea unui magazin vine din numele sau si din forma sa. Provocarea este ca atunci cand clientul te reintalneste sa te recunoasca si sa zambeasca (cumpere).

Pontul 19 (Magazinul Online) – Planul de arhitectura in eCommerce  [sound]
Deseneaza schema logica vizuala a magazinului online  cu creionul pe hârtie, inainte de constructie, raspunzand intrebarilor CE, UNDE si CUM.

Pontul 20 (Magazinul Online) – Payment Gateway (plata cu cardul)  [sound]
Pentru o flexibilitate mai mare in incasarea platilor online apelati la un Payment Gateway cunoscut si autorizat in tara unde desfasurati operatiunile.