Publicitate online pe Facebook (2009)

facebook

Am facut un test achizionand reclama pe Facebook (retea sociala), sa putem face o comparatie de eficienta. Am cumparat un spatiu publicitar “in dreapta”, standard, in care am livrat un mesaj referitor la Underclick, si anume :

Inainte sa va prezentam datele statistice tragem urmatoarele concluzii :

– CTR-ul este similar mediei mondiale pentru display advertising (3 la mie) , retelele sociale urmand acelasi pattern de atentie.
– Bid-ul (licitatia) facuta de noi s-a situat mult sub licitatia propusa de Facebook. Ei recomandau 0,17 USD per click, noi am pornit de la 0,05 USD (care s-a dovedit ineficient) si am urcat la 0,1 USD cu oarecarea rezultate.
– Costul la mie este unul deosebit de atragator (echivalentul) fiind de 0.03 USD / 1000 afisari, la acest pret pana si Google fiind surclasat bine de tot
– Cand ajungem la pretul per click … deja intram in aceleasi zone ca si la Google sau la Display Advertising

Concluzia : daca faceti reclama pe facebook pentru branding, atunci ea este foarte eficienta, pentru ca va permite sa faceti multe afisari ale brandului /logoului cu putini bani. Daca actiunea este una de vanzare calculul este simplu : 600 de clickuri cu 50 USD, 1% rata de conversie rezulta 6 cumparatori care trebuie sa produca un proft de cca 9 USD per produs. Daca vindeti cu aceasta marja si tineti rata de conversie in parametrii universali atunci o sa aveti succes.

Foloseste acest canal : haircare.ro

Iata si graficul cum arata: (click pt marire)

evoluti-campanie-facebook

 

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...