Trends 2009 E-Commerce Europa

Trei tari erau privilegiate in Europa din punct de vedere al comertului electronic : Anglia, Germania si Franta (nici o supriza pana acum nu ?) . Acest privilegiu vine din cauza ca mai mult de 50% din locuitori obisnuiau sa cumpere online. In 2009 insa situatia s-a schimbat dramatic : Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda si Islanda sunt tari in care peste 90% din populatie cumpara online in mod curent.

Comisarul european pentru consumatori este Meglena Kuneva, in caz cadoriti sa comunicati pe blog pentru mai multe detalii si despre e-commerce.

Concluzia europeana este “consumatorii sunt, in general, satisfacuti de produsele cumparate, mai ales in domeniul IT sau divertisment, insa sunt nemultumiti de informatiile primite despre produse, advertising, problema intimitatii informatiilor personale si posibilitatea de a returna produsele”.

Claudiu Gamulescu

Din 1998 in afacerile digitale. Dezvoltator si Consultant. Am inceput in 2004 studierea pietei românesti de e-commerce, si de atunci ma preocupa continuu. Ma puteti gasi si pe Facebook si Twitter. Reprezint serviciile Underclick.

You may also like...