Vanzarea in offline dupa vanzarea online | Tracking

Rapoartele de analiza a traficului si vanzarilor online sunt instrumente indispensabile departamentului de marketing si de vanzari pentru fundamentarea deciziilor viitoare. Insa ce se intampla cand compania are un magazin online si mai multe magazine la strada ? Evident, se va incerca urmarirea clientului in comportamentul sau, atat in relatia online / offline cat si in determinarea ciclului sau de viata ca si client, pentru a maximiza profitul. Insa inainte de profit, trebuie sa existe intelegerea clientului.

Astfel, se folosesc cateva tactici de tracking cum ar fi:

  1. Coduri generate online si folosibile offline. Acest tracking poate fi dedus insa si din existenta unui card de fidelitate pe care clientul sa il foloseasca in cele doua medii.
  2. Data colectate la vanzarea POS, cel mai simplu este sa intrebe vanzatoarea din magazin clientul si sa inregistreze direct in software
  3. Tracking telefonic, prin centrul de relatii cu clientii
  4. Cupoane trimise prin posta folosibile online
  5. Colectarea de puncte de fidelitate
  6. Geo-targetare

In studiul de mai jos companiile au declarat ca ordinea importantei este : call center / magazin / direct marketing / publicitate

online-offline-tracking

sursa: Raportul eConsultancy

Magazine Online

O preocupare continua din 2004 pentru magazine online si comert electronic, o colectie de resurse si de know-how, un univers virtual in care principala ratiune de a exista a unui magazin online este profitul.

You may also like...